Prvostepeno
223

Policajac iz Cazina osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva supruge

Piše: M. Ć.
Četrdesetpetogodišnji policajac iz Cazina Rifet Lulić, koji je u junu ove godine hicima iz pištolja ubio svoju suprugu Mirelu Lulić (1980.), osuđen je na 14 godina zatvora, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Kako nam je kazala Fata Nadarević, predsjednica suda, Lulić je priznao krivicu, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 14 godina, a u pitanju je prvostepena presuda na koju postoji mogućnost žalbe.

Svirepo ubistvo Mirele Lulić, koje je šokiralo Bosansku Krajinu, dogodilo se 27. juna, oko 19 sati navečer, u kući Mirelinih roditelja u cazinskom naselju Gornja Koprivna, gdje je ona, po kazivanju mještana, došla nekoliko dana ranije, zbog problema u braku sa Rifetom i njegove navodne nevjere.

Tog dana Mirela je spavala na drugom spratu kuće, dok su roditelji bili u komšiluku. Rifet je ušao u sobu u kojoj je ona boravila i u nju ispalio više metaka iz pištolja. Nakon gnusnog čina, otišao je u policijsku stanicu gdje je priznao šta je uradio, da bi potom bio lišen slobode.

Sa suprugom Mirelom imao je troje djece.