Crna hronika
81

Pokradeni kablovi na Dobrinji, prekinute linije BH Telecoma

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U noći sa srijede na četvrtak, u sarajevskom naselju Dobrinja, ispred V Gimnazije na mostu preko rijeke Dobrinje, nepoznati počinioci su izvršili krađu kabla velikog kapaciteta (600x4) na fiksnoj pristupnoj mreži BH Telecoma.

Zbog ove krađe došlo je do prekida u korištenju telekomunikacionih usluga BH Line mreže u sljedećim ulicama: Omladinskih radnih brigada, Branilaca Dobrinje, Braće Mulića, Aleja B. Bujića, Lukavička cesta, Rose Hadživuković, Oktobarske revolucije, Ernesta Telmana, Titogradska, USAOJ-a i Dobrinjske bolnice, saopćeno je iz BH Telecoma.

Odmah po uočenim problemima stručne ekipe BH Telecoma izašle su na teren i izvršile uviđaj. Ekipe BH Telecoma još rade na otklanjanju nastalog kvara, te se danas u toku dana očekuje normalizacija telekomunikacionog saobraćaja u navedenim ulicama.

Iz BH Telecoma su uputili izvinjenje korisnicima kojima su zbog navedenog incidenta prouzokovani problemi u korištenju telekomunikacionih usluga.

U MUP-u KS je za Klix.ba potvrđeno da je zbog ove krađe privedena muška osoba inicijala Ž. Z. Nakon saslušanja u policiji, osumnjičeni je pušten na slobodu, a bit će procesuiran zbog krivičnog djela oštećenje tuđih stvari.