Velika zaplijena
19

Pogledajte šta je sve zaplijenjeno u akciji "Roma", načelnik PU Prijedor imao vanredno obraćanje

S. Š.
Foto: RTRS
U okviru akcije "Roma" koju su realizovali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Prijedoru i Banjoj Luci zaplijenjena je određena količina droge dok je uhapšeno 14 osoba, a više detalja danas su dali iz PU Prijedor.

U aktivnostima u okviru akcije "Roma" izvršeni su pretresi na 13 lokacija na području Prijedora i jedan pretres u Banjoj Luci, a slobode je lišeno 14 osoba.

U dosadašnjim aktivnostima pronađeno je i oduzeto oko 1.180 grama opojne droge kokain i oko tri kilograma opojne droge marihuane, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane gdje je pronađena veća količina stabljika u saksijama i više vakumiranih pakovanja opojne droge marihuane namijenjene za dalju prodaju.

Laboratorija za uzgoj marihuane pronađena je u mjestu Kozaruša nadomak Prijedora. Pronađena je i određena količina naoružanja, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Povodom realizacije akcije je načelnik PU Prijedor Dragan Milojica održao konferenciju za medije.

"U akciji je ukupno pronađeno i zaplijenjeno 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, a u Kozaruši je pronađena laboratorija u kojoj je otkriven zasad sa 209 stabljika indijske konoplje. Zaplijenjeno je i šest pušaka, pištolj, automobil, više mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku", istakao je Milojica.

Milojica je dodao da će osumnjičeni biti predati u nadležnost OJT Prijedor na dalje postupanje.

U akciji su uhapšeni V.V, D.R, O.K, D.J, G.H, D.K, B.S, M.J, I.L, M.K. i D.V. iz Prijedora, B.K. iz Banje Luke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Bosanske Gradiške. Jedan osumnjičeni M.V. iz Zenice ranije je uhapšen u Doboju i po rješenju suda se već nalazi u pritvoru.