Završio na Neuropsihijatriji
0

Pogledajte divljanje vozača Fiata nakon nesreće

Piše: N. J.
Divljanje vozača Fiat Punta Mirze V. (1977) iz Vogošće, koji je skrivio saobraćajnu nesreću kod Latinske ćuprije u Sarajevu, snimio je čitatelj portala Sarajevo-x.com.

Prema informacijama iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, vozač Fiat Punta je u 11:55 sati udario u zadnji dio terenca KIA, kojim je upravljao Š. F. Uslijed udara terenac je udario u zadnji dio tramvaja, a onda se u vozaču Fiata probudila zvijer. Valjda u potpunom šoku skinuo se gol do pasa te se popeo na džip i počeo vikati. Sve je trajalo nekoliko trenutaka, a onda je skočio na haubu džipa i ušao u tramvaj. Videosnimak se tu prekida, ali prema informacijama iz policije, Mirza V. je "nasilno izbacio tramvajdžiju, Š. E. iz Sarajeva, iz tramvaja", razbivši pritom prednje i bočno staklo na GRAS-ovom vozilu.

Informacije s mjesta događaja govore da je vozača Fiata nekako uspio savladati i oboriti na tlo jedan od prolaznika. Nakon toga Mirzi su na ruke stavljene lisice, a on, navodno, nije bio svjestan šta je učinio.

"Šta sam uradio?", pitao je Mirza, kako se navodi, na upit policije i građana.

On je potom u pratnji policije prevezen u bolnicu Koševo gdje je odbio da mu ljekari priđu i pregledaju ga, iako mu je glava bila krvava najvjerovatnije uslijed udara u vjetrobransko staklo Fiata. Potpisao je da odbija bolnički tretman, a prema nezvaničnim informacijama, policajci su ga potom odveli na Neuropsihijatriju. On će najvjerovatnije osim za izazivanje saobraćajne nesreće odgovarati i za nasilničko ponašanje i narušavanje javnog reda i mira.