Rakovica kod Sarajeva
0
Poginuo radnik na kamenolomu
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi kamenolomi su bruka za državu. Prvo koncesije za eksploataciju se ili ne plačaju ili su minimalne a nanese se ogromna šteta kako za okolinu i prirodu tako i za ljudsko zdravlje. Mijenja se konfiguracija terena, gotovo cijela brda nestaju a sa tim se mijenja i klima. Ali očito nekom je najvažniji profit a to su (stranke) općinske vlasti Ilidže i Kiseljaka. Pogledajte samo kamenolom koji se vidi sa Kobiljače- uništeno cijelo brdo.Ni životi radnika nisu im važni.
Sličan slučaj se desio u kamenolomu firme \"Terex\" u Kijevu. Za dva dana dva slučaja pogibije radnika u kamenolomu.
A ove iz House Mislosh bi trebalo tužiti do zadnje marke koju imaju. Kakva je zaštita radnika na radu kada varioci popravljaju strojeve koji su u pogonu! Da ne bi izgubili ni jednog pfeninga zaustavljanjem mašina tjeraju ljude da stavljaju glavu u vreću, nije ni čudo da se ovako nešto desi, duše prodane.
Žalosno. Čovjek sa 64 bi u normalnoj državi bio u penziji.