Crna hronika
6

Podmetnuti požar "progutao" tri automobila u tuzlanskom naselju Slatina

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U podmetnutom požaru, koji je jutros oko 4:50 sati izbio u tuzlanskoj ulici Albina Herljevića u naselju Slatina, u potpunosti su izgorjela tri parkirana automobila.

Dvije nepoznate muške osobe sa fantomkama na glavi najprije su polile benzinom, a potom zapalile automobil Seat, vlasništvo dugogodišnjeg tuzlanskog taksiste Hakije Jagnjaca.

"Zaista ne znam šta bi mogao biti motiv za ovo djelo. Porodičan sam čovjek, taksista i nisam ni sa kim u zavadi. Možda bih i volio da znam poruku, jer bih onda znao o čemu je riječ", kaže Hakija Jaganjac za portal Klix.ba.

Požar je zahvatio parkirane automobile Opel Astra i Škoda Fabia, koji su također uništeni, a koji su u trenutku našeg boravka u naselju Slatina bili sklonjeni sa mjesta događaja.

Nezvanično saznajemo kako je obližnji video nadzor zabilježio "akciju" paljenja automobila i mladiće koji su imali fantomke na glavama i koji su se nakon obavljenog posla dali u bijeg.

Požar su nakon 40-ak minuta od izbijanja ugasili službenici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, a uviđaj su obavili službenici kriminalističke policije PU Tuzla. Istraga se nastavlja.