Potvrđeno za Klix.ba
53

Podignuta optužnica protiv Mađara kojeg terete da je samostrijelom ubio suprugu u Tuzli

A. K.
Kuća u kojoj je počinjeno ubistvo (Foto: A. K./Klix.ba)
Kuća u kojoj je počinjeno ubistvo (Foto: A. K./Klix.ba)
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv mađarskog državljanina Erna Szabo - Csakija, koji je osumnjičen za ubistvo supruge u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik Kantonlanog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović, istaknuvši da optužnica sada ide nadležnom sudu na potvrđivanje.

Koncem februara u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u kući je pronađena 48-godišnja Selma Baluković, dok je u neposrednoj blizini tijela policija zatekla njenog povrijeđenog muža 50-godišnjeg državljanina Mađarske Erna Szabo - Csakija.

On je nakon pronalaska u kući odmah prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je podvrgnut operatinom zahvatu. Kao osumnjičeni za ubistvo Baluković, Mađar je nakon otpuštanja iz bolnice predat u nadležnost Tužilaštva TK.

Ta pravosudna institucija mu je odredila pritvor, koji je prihvatio Kantonalni sud u Tuzli. Sada je Tužilaštvo TK protiv njega podiglo optužnicu, a koja je dalje proslijeđena nadležnom sudu na potvrđivanje.

Kako je potvrdila obdukcija, na tijelu Baluković pronađene su povreda na vratu te ubodna rana u predjelu grudnog koša. Nalaz obdukcije je pokazao da je prostrelna rana u predjelu grudnog koša nanesena samostrijelom.

Inače, Baluković i njen suprug su invalidne osobe, a kao takvi su se nalazili u članstvu jednog streljačkog kluba. Policija je u kući prilikom uviđaja pronašla streljačko oružje i municiju.