U Crnoj Gori
9

Podignuta optužnica protiv Bosanca i Crnogorke koji se terete za ubistvo 15-mjesečnog Pavla

Piše: M. N.
Nermin Šišić (Foto: Vijesti.me)
Nermin Šišić (Foto: Vijesti.me)
Više državno tužilaštvo Podgorice podiglo je optužnicu protiv Nermina Šišića iz Tuzle i Jelene Jovović iz Podgorice koji se terete za ubistvo 15-mjesečnog Pavla 4. februara ove godine.

Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Oni su zlostavljali dijete više mjeseci, da bi ga na kraju premlaćivanjem i ubili.

Oboje se nalaze u pritvoru, a sada se čeka da se sud očituje po optužnici kako bi počelo suđenje.

Prema prvobitnim navodima tužilaštva, dječak je preminuo od višestrukih povreda koje su mu zajedno nanijeli majka i očuh.

"Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Nermin Šišić i Jelena Jovović lišili života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali na način što su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi dana 04.02.2018. godine u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede, pri čemu je okrivljena Jelena Jovović za vrijeme dok su ona i okrivljeni Nermin Šišić zajednički vršili fizički napad nad djetetom, a sve u cilju prikrivanja i sprečavanja da u tom trenutku budu otkriveni od strane komšija, koji su se povodom ranijeg povređivanja djeteta raspitivali o porijeklu povreda, usljed plača djeteta uključila usisivač, koji je okrivljeni Nermin Šišić prethodno od susjeda nabavio u tu svrhu, čija jačina zvuka je bila čujna u susjednim kućama, nakon čega su oboje radi prikrivanja tragova krivičnog djela upotrebom krpa brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće, da bi potom dijete koje je već bilo lošeg zdravstvenog stanja, usljed povređivanja zajedno izveli iz kuće i sa djetetom se uputili ka brdu Ljubović, te nakon što su uočili da su primijećeni od strane osoba iz komšiluka, kako zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P.J. transportovala na institut za bolesti djece KCCG, gdje je usljed teških povreda opasnih po život dijete preminulo dana 05.02.2018", navodi se u dokumentaciji suda i tužilaštva.