|

Počinje suđenje Davoru Dragičeviću po tužbi Đorđa Rađena

Počinje suđenje Davoru Dragičeviću po tužbi Đorđa Rađena
77
M. N.
17.9.2019. u 08:24
36
komentara
77

dijeljenja
Počinje suđenje Davoru Dragičeviću po tužbi Đorđa Rađena Foto: D. S./Klix.ba
U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas će biti održano ročište u predmetu protiv Davora Dragičevića po tužbi Đorđa Rađena za klevetu.
Ročište počinje u 11:30 sati, a predmet vodi stukinja Ana Popadić. Dragičevića u ovom predmetu zastupa advokat Dragan Tolimir.

Rađen je tužio Davora, oca ubijenog mladića Davida, tražeći isplatu štete u iznosu od 5.000 KM. Riječ je o osobi koju je Dragičević javno prozivao više puta zbog, kako je govorio, lažne prijave pljačke njegove kuće za koju su policajci i tužilac na spornoj konferenciji za novinare, kada je pronađeno tijelo, okrivili Davida Dragičevića.Zanimljivo je da je Alen Kukić, koji je uhapšen zbog pomaganja ubicama Davida Dragičevića, na sudu izjavio kako mu je upravo Rađen naredio da obriše videosnimke iz računara objekata koji se nalaze u ulici Velibora Janjetovića Janje, na kojima se vidi nepoznata osoba koja ulazi u Rađenovu kuću i izlazi iz nje 18. marta 2018. godine.Također, utvrđeno je da nije bilo tragova provale u Rađenovu kuću, što je navedeno u pravosudnim dokumentima koji su korišteni u predmetu "Kukić".Za svjedoke su pozvani glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir, tužilac Dalibor Vrećo, predsjednik PDP-a i predsjednik Anketnog odbora NSRS-a Branislav Borenović, advokat Ifet Feraget i Ismet Katana koji je radio poligrafska ispitivanja.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...