Pogledajte snimak pljačke
3

VIDEO / Pljačkaš Konzuma na Breki ukrao kasu pa pao na pločicama

Klix.ba
Dvojica muškaraca sinoć su oko 21:20 sati opljačkali poslovnicu Konzuma u ulici Hasana Sušića, u sarajevskom naselju Breka, a pljačka je zabilježena nadzornom kamerom.

Dok je prodavačica stajala kod izlaznih vrata, maskirani razbojnik ju je odgurnuo i oborio na tlo. Bespomoćna žena je ležala dok je u nju bio uperen pištolj.

U međuvremenu je drugi pljačkaš ušao u radnju, istrgnuo kasu i počeo bježati prema izlazu. Nespretni pljačkaš se okliznuo i pao na koljena. Ipak, uspio se pridići i pobjeći. Kako saznajemo, ukradeno je blizu 1.450 KM.

Incident su evidentirali službenici MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Kako smo već pisali, na području Kantona Sarajevo u periodu januar-septembar ove godine registrovana su 342 krivična djela razbojništva, što je za 18 ili 5,6 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Razbojništva su počinjena u prodavnicama 135 puta, na ulici 103 puta, u sportskim kladionicama 50 puta, na benzinskim pumpama 21 put, apotekama šest puta... Navedena djela izvršena su uz prijetnju vatrenim oružjem 118 puta, prijetnjom i upotrebom noža ili drugog oštrog predmeta 85 puta i upotrebom fizičke snage 139 puta.

Za ukupno 182 ova djela ili 53,2 posto, identifikovan je osumnjičeni izvršilac, što je za 5,7 posto više u odnosu na isti period 2011. godine. Ovdje valja istaći da policija nerijetko privede odgovorne za ova djela, ali oni ubrzo nakon saslušanja u policiji bivaju pušteni na slobodu, u skladu sa zakonskom procedurom.