Obojica kažnjeni
25

Pijani vozači izazvali nesreće u Tesliću i Doboju za vrijeme policijskog sata

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Teslić jučer su uhapsili osobu inicijala N.D. iz Teslića, koja je za vrijeme policijskog sata prouzrokovala saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola.

Istog dana oko 20:10 sati, on je upravljajući automobilom Audi sletio s ceste. Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,67 promila.

Istog dana oko pet sati ujutro, na magistralnom putu M1-105 u mjestu Ritešić, područje Doboja, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovala osoba inicijala Š.S. s područja općine Živinice, koja je upravljajući automobilom Fiat, sletjela s ceste. Izvršenim alkotestiranjem kod navedene osobe je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,27 promila. Navedenoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Doboj, odakle je ista upućeno u dobojsku bolnicu.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj na području teritorije koju operativno pokrivaju, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba, kojom je zabranjeno kretanje osoba s navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 sati, u protekla 24 časa sankcionisali su ukupno 10 građana (Doboj – 6, Teslić – 3, Modriča – 1). Od ukupnog broja, devet je sankcionisano zbog nepoštovanja policijskog sata, dok je osoba inicijala D.S. s područja Doboja sankcionisano zbog nepoštovanja mjera izolacije.

Navedenim osobama su uručeni prekršajni nalozi iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.