Psovao zaštitarima
141

Pijani pripadnik FUP-a priveden zbog incidenta na Vlašiću

Piše: I. Č.
Pripadnik Federalne uprave policije (FUP) Živko Ištvanić priveden je sinoć u alkoholiziranom stanju na Vlašiću, zajedno sa još jednom osobom, nakon incidenta sa zaštitarima koji su osiguravali događaj "pod šatorom".

Glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić potvrdio je za Klix.ba da je policijskim pripadnicima prijavljeno narušavanje javnog reda i mira, nakon čega su privedeni P. A i I. Ž. u Policijsku stanicu u Travniku.

"Protiv njih se provode zakonski propisane mjere i radnje", kazao nam je Hodžić.

Kako nezvanično saznajemo, pripadnik Federalne uprave policije Živko Ištvanić pokušao je u vidno alkoholiziranom stanju, sa još jednom osobom, ući na događaj "pod šatorom" bez ulaznice.

Zaštitari su pozvali policijske službenike, napominjući da dvije osobe narušavaju javni red i mir, i da ih treba udaljiti. Muškarac, za kojeg se kasnije ispostavilo da je pripadnik FUP-a, psovao je nakon što njemu i njegovom prijatelju nije dozvoljeno da prisustvuju skupu.

U Policijskoj stanici u Travniku zadržani su šest sati, gdje je i zvanično ustanovljeno da su pod utjecajem alkohola.

"Oni će prema redovnoj proceduri dobiti nalog", kazali su nam iz MUP-a SBK, napominjući da će FUP provesti mjere koje su u njihovoj nadležnosti.