Crna hronika
87

Petak u Sarajevu: Pucanje iz pištolja, fizički napad na maloljetnika i razbojništvo nad djevojčicom

Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su lišili slobode osobu H.A. zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao opću opasnost.

Privođenje se desilo oko 14:00 sati jer je 28-godišnjak pucao iz vatrenog oružna u sarajevskom naselju Stup. Tom prilikom od djelovanja vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, niti je nastupila materijalna šteta, saopćeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.

O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uvidaj si izvršili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. H.A. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode.

Također, u petak je otac maloljetne K. N. prijavio razbojništvo nad kćerkom koje se desilo u četvrtak na tramvajskom stajalištu Pofalići. Naime, dva nepoznata lica su uz prijetnju nožem otuđili novačnik djevojčice u kojem se nalazila određena suma novca i lični dokumenti.

O navedenom obavješten tužilac, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja.

Istog dana oko 18:00 sati osoba P.N. je prijavila fizički napad izvršen nad njegovim maloljetnim sinom P.F. Prema riječima P.N., napad se desio oko 13:30 u ulici Smajila Šikala do broja 235 u Općini Novi Grad gdje je njegovog sina napao također maloljetni Dž.F. iz Sarajeva.

Tom prilikom P. F. je zadobio teške tjelesne povrede, a istom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. O navedenom obavješten dežurni tužilac, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.