Tragedija u Pelagićevu
8

Pet dana nakon što je Nikola Pelagić ubio suprugu pa sebe motiv i dalje nepoznat

Klix.ba
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Mještani Pelagićeva kod Gradačca još uvijek su u šoku zbog tragedije koja se prije pet dana dogodila u porodičnoj kući bračnog para Pelagić kada je suprug Nikola usmrtio svoju suprugu Darinku ispalivši u nju pet metaka, a potom izvršio samoubistvo.

Kako su nam kazali iz Okružnog tužilaštva Doboj koje je nadležno u ovom slučaju, još uvijek se utvrđuje zbog čega je došlo do ovoga. Nakon što budu dostavljeni policijski izvještaji i obdukcioni nalaz vještaka sudske medicine, bit će odlučeno o daljnjem toku postupka.

Tragedija se dogodila u dvorištu porodične kuće. Obdukcijom je utvrđeno da je Darinka zadobila dvije prostrelne rane glave, dvije na stomaku i jednu na grudima, a Nikola prostrelnu ranu na glavi, odnosno usmrtio se pucnjem u glavu nakon što je ispalio pet metaka u suprugu.

Slučaj je prijavio pokojnikov brat do kojeg je došao bratić i rekao da se roditelji svađaju, ali je bilo kasno. Mještani nisu mogli predvidjeti ovakvo nešto, ali su kazali da je Nikola imao određenih problema. Zna se samo da je bio slabijeg zdravstvenog stanja i da je pio terapiju.

Tokom uviđaja pronađen je pištolj kojim je izvršeno ubistvo i samoubistvo.