Priznanje u istrazi
0

Pečenković i Ahmetspahić dovezli Jašarevića u Sarajevo

SRNA
Foto: Arhiv/Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Dino Pečenković i izvjesni Ahmetspahić, uhapšeni u jučerašnjoj policijskoj akciji u Gornjoj Maoči, priznali su da u petak dovezli Mevlida Jašarevića u Sarajevu za što im je plaćeno.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara rekao je da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH juče u Gornjoj Maoči izvršili istražne radnje nad dvije osobe, te da je pronađena i Mirela Jašarević, supruga Mevlida Jašarevića, nad kojom se, takođe, provode istražne radnje, nakon kojih će biti odlučeno o daljem postupanju sa ovim osobama.

U jednoj kući u Gornjoj Maoči pronađeni su i lični dokumenti Jašarevića, a pretresi su izvršeni i na nekoliko lokacija u Sarajevu, tokom kojih je uhapšen Semir E. Srna saznaje da su pripadnici SIPA-e jučer pretresli i kuću Nusreta Pašalića u Gornjoj Maoči, ali da on nije priveden.

Pripadnici SIPA-e i ostalih bezbjednosnih struktura i danas su nastavili opsežnu istragu o terorističkom napadu na zgradu ambasade SAD.

Beogradski mediji su javili da su pripadnici MUP-a Srbije prilikom jučerašnje akcije u kući vehabije Mevlida Jašarevića u Novom Pazaru pronašli vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu. Kuća osumnjičenog je pretresena u okviru akcije koju su poslije napada na američku ambasadu u Sarajevu izveli srbijanski policajci.