Bihać
0

Otkriven najveći laboratorij za proizvodnju marihuane u BiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom, prilikom pretresa hale u mjestu Brezovo Polje, između bihaćkih naselja Velika Gata i Mala Peć u blizini granice s Hrvatskom, koja je u vlasništvu 40-godišnjaka iz naselja Velika Gata, pronašli su laboratorij za proizvodnju marihuane.

Prema dosad pronađenim dokazima, laboratorij je među najvećim na prostorima BiH, ali i regiona, kazao je novinarima načelnik Sektora kriminalističke policije Marijan Šimić. U hali je pronađena oprema i uređaji za kompletan proces proizvodnje marihuane, od proizvodnje sjemena canabisa, do sušenja i pakiranja, čija se vrijednost procjenjuje na pola miliona KM.

"Kapaciteti za proizvodnju pronađene laboratorije prevazilaze tržište USK-a, pa se s pravom može govoriti da je droga proizvedena u ovoj hali bila namijenjena daleko širem tržištu, koje zasigurno prelazi i BiH", istakao je Šimić.

Uviđajne radnje na licu mjesta trajat će nekoliko dana, a u toku je kriminalistička istraga i identificiranje osoba, koje se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom, dok je vlasnik hale, kako se doznaje, van granica naše zemlje.