Podmetnuli i požar
116

Osumnjičeni za svirepo ubistvo u Sarajevu predati u tužilaštvo, evo kako su otkriveni

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Dvojica osumnjičenih za svirepo ubistvo i podmetanje požara u ulici Odobašina u centru Sarajeva predata su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Policija je velikom brzinom rasvijetlila ubistvo, a Klix.ba saznaje detalje koji su inspektore doveli do osumnjičenih za likvidaciju i podmetanje požara.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Prilikom uviđaja požara za koji je utvrđeno da je namjerno izazvan prethodnog dana, u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo, za sada, nepoznatog muškarca. Tada se na mjestu požara, tokom policijskog uviđaja, prema nezvaničnim informacijama, pojavio jedan od osumnjičenih koji će kasnije biti identifikovan i uhapšen.

Osumnjičeni za ubistvo se terete da su izboli muškarca na smrt, a do sukoba je došlo zbog navodne prodaje mobilnog telefona i raspodjele novca. Oni su nakon toga podmenutli požar u devastiranom objektu u kojem se nalazilo beživotno tijelo, vjerovatno kako bi skrenuli pažnju policije na "nesretan slučaj".

No, nadzorne kamere sa objekta u blizini snimile su osumnjičene u njihovom zločinu što je pomoglo policiji da brzo identifikuje dvojicu muškaraca i uhapsi ih. Riječ je o Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću.

"Preduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN lice zadobilo ubodne rane nanesene oštrim predmetom, usljed čega je smrtno stradalo, a potom zapaljeno", naveli su iz policije.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci.

"Intenzivnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 16:30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali, pronašli i uhapsili osobe A.R. (rođen 1986. godine u Kaknju) gdje je i nastanjen i F.B. (rođen 2001.godine u Sarajevu) gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "ubistvo" u vezi sa "izazivanjem opće opasnosti", rečeno je iz sarajevske policije.

Nakon završene kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelinma osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvo, a policija nastavlja rad na potvrđivanju identiteta smrtno stradalog lica.