Crna hronika
0

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Nijaza Karkelje na slobodi

Piše: E. F.
Nijaz Nisko Karkelja (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nijaz Nisko Karkelja (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Enes Hrvo, osumnjičeni za pucnjavu koja se 23. marta ove godine dogodila u Bifeu Nisko, kada je ustrijeljen Nijaz Nisko Karkelja, pušten je iz pritvora koji mu je određen nakon njegovog hapšenja 2. aprila ove godine.

Kako je za Klix.ba istakao Omar Mehmedbašić, Hrvin advokat, Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu na pritvor koji je Hrvi odredio Kantonalni sud u Sarajevu,

Podsjećamo, Hrvo je Karkelji nanio prostrelnu ranu grudnog koša kada je na njega nakon kraće svađe pucao iz pištolja, te je osumnjičen za krivično djelo pokušaj ubistva. U Hrvinoj pratnji u ovoj pucnjavi bio je i Šaban Delić koji je prvi uhapšen nakon ove pucnjave.

Karkelja je tada prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Uprkos činjenici da je zadobio ustrelnu ranu grudnog koša, on je nakon ukazane pomoći samovoljno napustio bolnicu.

No, nekoliko dana kasnije, u Bifeu Nisko, koji se nalazi na sarajevskom Trgu međunarodnog prijateljstva, došlo je do novog incidenta, odnosno pucnjave. Ovog puta korišteno je automatsko oružje i pukom srećom niko nije ranjen.

Ovoga puta po bifeu je pucao Šaban Delić. Delić je također neposredno nakon ovog napada ponovo uhapšen.