Sud u Istočnom Sarajevu
15

Osuđen par sa Pala koji je skupa kupovao i preprodavao drogu

S. Š.
Pale (Foto: D. S./Klix.ba)
Pale (Foto: D. S./Klix.ba)
Okružni sud u Istočnom Sarajevo osudio je Đorđa Kuzmana i Saru Trobok na ukupno 18 mjeseci zatvora zbog prodaje droge.

Postupajući po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Okružni sud u Istočnom Sarajevu, dana 30.10.2023.godine, donio je osuđujuću presudu protiv Dorđe Kuzman zbog krivičnog “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“.

Sud je tako izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a protiv Sare Trobok zbog krivičnog "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama" u vezi sa članom pomaganje i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Podsjetit ćemo, optužnicom ovog Tužilaštva njih dvoje se terete da su počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga na način što su dana 28.01.2022. godine na području općine Pale, Đorđe Kuzman u stanu u kojem boravi sa Sarom koji se nalazi u ulici Gavrila Principa radi dalje prodaje neovlašteno držao opojnu drogu.

Riječ je o dvije PVC vrećice sa sadržajem suve zeljaste materije neto mase 0,538 i 0,554 grama, jedan PVC paketić sa sadržajem suve zeljaste materije neto mase 4,902 grama, jedan PVC paketić sa sadržajem suve zeljaste materije neto mase 0,387 a čijim vještačenjem je utvrđeno prisustvo psihotropne supstance "Tetrahidrokanabinol" koje je sastojak biljke konoplje Cannabis sativa L, a koju opojnu drogu je nabavio od njemu poznatih lica iako je znao da se radi o opojnoj supstanci za čiju nabavku i držanje nema odobrenje nadležnog organa.

Kako se navodi u optužnici, on je opojnu drogu dalje preprodavao njema poznatim licima među kojima su K.B., Ć.J. i M.A., dok mu je u svemu tome svjesno pomagala Sara Trobok, koja bi nakon što bi Đorđe Kuzman dogovorio količinu i cijenu opojne droge za prodaju, istu predala K.B. dana 28.01.2022. godine ispred stana u kojem su boravili.