Incident u starom dijelu grada
0

Oštećeno devet auta u Sarajevu, dvije osobe uhapšene

Piše: N. J.
(Foto: Čitatelj Sarajevo-x.com)
Dvije osobe su uhapšene u Sarajevu u četvrtak oko pet sati ujutro zbog sumnje da su počinile krivično djelo oštećenje tuđih stvari.

Kako saznaje Sarajevo-x.com, policija je privela N. E. (1992) i maloljetnika koji je 1994. godište. Oni su oštetili devet automobila u starogradskoj ulici Talirevića, nakon čega su i uhapšeni. Policija je na mjesto događaja izašla po dojavi građana.

Manje je oštećen i automobil predsjednika Komisije za traženje nestalih FBiH Amora Mašovića koji je za Sarajevo-x.com rekao da je više informacija o ovom događaju dobio od komšija.

"Primijetio sam jutros nekoliko ogrebotina na lijevom bočnom staklu svog automobila. Ne radi se o nekom većem oštećenju, a pomislio sam da je neko pokušao obiti automobil, što se nerijetko dešava u ovom dijelu grada. Interesantno je da je na početku ulice Talirevića, u kojoj se ovo desilo, Češka ambasada, dok je na kraju ulice Crnogorska ambasada. Ulica je duga oko 250 metara", rekao nam je Mašović.

On je dodao da je ujutro vidio i da su oštećeni staklo i vrata automobila, koje je inače uvijek parkirano u ovoj ulici, ali da nije vidio da su oštećeni i drugi auti.

"Vidio sam kamenje pored tog automobila, pa vjerujem da su oni više puta udarali kamenjem po automobilima. Međutim, meni su komšije tek poslije javile da je oštećeno desetak automobila, a rekli su mi i da su neki od komšija pokušali spriječiti te mladiće, ali su se morali povući i pozvati policiju, jer su im oni prijetili", rekao je Mašović.

Uhapšeni će biti saslušani u policijskoj stanici, a tužilac će odlučiti hoće li potom biti pušteni na slobodu, kao i koje će mjere biti poduzete protiv njih.