45 saslušanih
47

Osam uhapšenih nakon tučnjave navijača na autoputu, oštećeno pet kombija

Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je saopćenje za javnost povodom sinoćnje tučnjave na autoputu kod Sarajeva, a u kojem su učestvovali navijači NK Zrinsjki i FK Željezničar.
Kako navode iz MUP-a, oko 19:55 sati Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo dobio je dojavu da su na dijelu autoputa A1, od Jošanice ka Tarčinu, lokalitet petlje Vlakovo nepoznate osobe uz upotrebu kamenja i podesnih predmeta, napali navijače NK Zrinjski koji su se kretali iz Tuzle u pravcu Mostara.

"U blizini mjesta događaja pronađena je jedna lice osoba je zadobilo povrede, kojem je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je prevezeno i zadržano na daljem liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu", rečeno je iz MUP-a.

Tokom uviđaja konstatovana su oštećenja nastala na pet kombija koji su korišteni za prevoz navijača NK Zrinjski, te je, uz zapisnik o saslušanja svjedoka, saslušano ukupno 45 osoba, navijača NK Zrinjski.

"Radeći na rasvjetljavanju napada na navijače NK Zrinjski koji su se vraćali sa utakmice u Tuzli, naši policijski službenici su, tokom odigravanja utakmice na stadionu 'Grbavica' vršili provjeru identiteta jednog broja navijača FK Željezničar zbog sumnje da se dovode u vezi sa navedenim događajem. Policijski službenici Uprave policije su identifikovali više osoba koja se dovode u vezu sa učešćem u navedenom događaju, te je, do sada, ukupno pronađeno i lišeno slobode osam osoba koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela, uključujući i osobu koje je zadržana na daljem liječenju u KCU Sarajevo, a koje je izjavilo policijskim službenicima da pripada navijačima FK Željezničar", potvrđeno je iz policije.

Do sada su uhapšene sljedeće osobe: S.S., rođen 1993.godine, K.H., rođen 1995.godine, S.Z., rođen 1991.godine, A.K., rođen 1992.godine, F.T., rođen 1996.godine, F.S., rođen 1997.godine, A.K., rođen 1995.godine i DŽ.Š. rođen 1998.godine.