Saznaje Klix.ba
28

Optuženi za ubistvo starice u Tumarama kaže da nije kriv, sada slijedi suđenje

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Optuženi za ubistvo starice u povratničkom selu Tumare nadomak Lukavca Samel Ćatić danas se izjasnio da nije kriv za krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Ovo je za Klix.ba potvrdila njegova braniteljica Belma Balijagić Džuho.
U Kantonalnom sudu u Tuzli danas je održano ročište na kojem se o krivnji izjasnio 40-godišnji Samel Ćatić, koji se tereti da je koncem jula prošle godine u povratničkom selu Tumare kod Lukavca usmrtio 90-godišnju Jovanku Đurić, a čije je tijelo naknadno sakrio.

Ćatićeva braniteljica po službenoj dužnosti Belma Balijagić - Džuho za Klix.ba je potvrdila da se on izjasnio da nije kriv, istaknuvši da će predmet sada biti dodijeljen krivičnom vijeću na suđenje.

Kao što je poznato od ranije, u optužnici koju je potvrdio Kantonalni sud u Tuzli je navedeno da postoji osnovana sumnja da je Ćatić u periodu od popodneva 30. do jutra 31. jula 2023. godine došao do kuće spomenute starice, koja se nalazi na osamljenom mjestu u Tumarama, ušao u kuću te joj zadao veći broj udaraca, što je dovelo do njene smrti.

Kako bi prikrio tragove, ističe se u optužnici, njeno tijelo je zamotao u prekrivač i dušek i sakrio na nepoznatu lokaciju. Optužnica protiv njega je potvrđena na osnovu drugih prikupljenih dokaza, a među kojima se navode i DNK tragovi.