100 paketića "speeda"
52

Operativna akcija "Kalish": Na području Travnika velika zapljena droge, uhapšen 40-godišnjak

M. G.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona uspješno su realizovali operativno-taktičku akciju kodnog naziva "Kalish".

Naime, danas u ranim jutarnjim satima, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretrese šest stambenih i jednog ugostiteljskog objekta, koji se nalaze u mjestu Kalibunar, općina Travnik.

"Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 100 komada pvc vrećica različite veličine sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela. Prema načinu pakiranja navedene materije su bile namijenjene za uličnu prodaju, tako da su ovim aktivnostima službenici policije prekinuli još jedan lanac prodaje opojnih droga na svom području", navode iz MUP-a SBK.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" slobode je lišen M.K. rođen 1984.godine iz Travnika, protiv kojeg slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji u cilju dokazivanja predmetnog krivičnog djela.

"Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu", dodaju iz MUP-a SBK.