Crna hronika
0

Okončana kriza u Avaz Business Centru

FENA
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo danas su u koordiniranoj akciji lišili slobode E.M. zbog izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije. Da podsjetimo, jutros je naoružani muškarac ušao u oglasnu službu Dnevnog Avaza i "negodovao", jer njegov oglas neprimjerenog sadržaja nije objavljen.

Akcija je uslijedila nakon što je SIPA-u oko 11.30 sati obavijestio MUP-a KS-a da je nepoznati muškarac ušao u zgradu lista “Dnevni avaz”, prijeteći bombom, a kod sebe je imao i pismo prijetećeg sadržaja.

Izlaskom na teren pripadnici SIPA-e su utvrdili da se radi o američkom državljaninu bosanskog porijekla E.M. koji je policiji poznat odranije zbog pisanja pisama sličnog sadržaja. On je odmah po lišenju slobode sproveden u prostorije MUP-a KS-a i nakon ispitivanja bit će predat nadležnom tužiocu.

U međuvremenu, pripadnici SIPA-e i MUP-a KS-a vrše pregled cijelog poslovnog objekta “Dnevnog avaza”, saopćeno je iz SIPA-e.