|

Oglasio se MUP ZDK o navijačkim neredima u Olovu: Učestvovalo 200 osoba

Oglasio se MUP ZDK o navijačkim neredima u Olovu: Učestvovalo 200 osoba
10
Klix.ba
12.5.2019. u 09:53
71
komentara
10

dijeljenja
Oglasio se MUP ZDK o navijačkim neredima u Olovu: Učestvovalo 200 osoba
Povodom nereda koji su izbili u subotu u Olovu, a u kojima su učestvovali pripadnici sarajevskih navijačkih grupa Horde Zla i Manijaci, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sa zvaničnim izvještajem.
"U 15:10 sati u ulici Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba", navodi se na početku policijskog izvještaja.

Tom prilikom od strane NN osoba je oštećeno vjetrobransko staklo na vozilu "Suzuki" u vlasništvu MUP-a ZDK.


Oštećeni su i automobili Passat, Fiat, Golf, Ford, Opel, kao i autobus marke Man u vlasništvu Centrotransa.

U policijskom zapisniku navodi se da su na benzinskoj pumpi "Inter Ina" oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim.

U 16:20 sati o navedenom je upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj su izvršili istražitelji u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, koji nastavljaju na rasvjetljavanju slučaja.

Po dojavi informacije da se odvijaju veliki neredi angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZDK te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...