Nakon tenzija u javnosti
88

Oglasila se policija o događaju kod Vozuće: Privedene dvije osobe, pronađena jedna puška

E. M.
Foto: MUP ZDK
Foto: MUP ZDK
Policija Zeničko-dobojskog kantona reagovala je na navode povodom događaja kod Zavidovića u kojem su građani prijavili da su dvojica muškaraca pronađena s puškom.
U saopćenju koje je poslano s adrese Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona se navodi da je 20. aprila oko 18:45 Policijska stanica Zavidovići od lovočuvara H. A. obaviještena da je isti na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta zatekao dva nepoznata lica sa vatrenim oružjem.

"Odmah po dojavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L. NJ., rođen 2000. godine, nastanjen u Banjoj Luci i L. N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci. Navedena lica su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L. NJ.", stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

Nadalje navode da je o svemu navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica te da su tokom kriminalističke obrade navedeni L. NJ. i L. N. izjavila da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje su i zatečeni od strane lovočuvara.

"Tokom dana od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići će biti poduzete potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja, a nakon kompletiranja dokumentacije protiv L. NJ. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", stoji u saopćenju.