Kako je ranjen Srđan Bursać?
0

Oduzeo mu prvenstvo prolaza, a onda ga upucao

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Borislav Dumnić (35) ranio je Srđana Bursaća (20) u subotu uveče u Prijedoru, nakon verbalnog sukoba do koga je došlo pošto je Dumnić, vozeći automobil "Jetta", oduzeo prvenstvo prolaza "Fiatu Uno", kojim je upravljao Bursać. Do Bursaća je sjedila jedna maloljetna osoba (17).

''Nakon oduzimanja prvenstva prolaza, njih dvojica izašli su iz vozila. Došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između njih, tokom kojeg je Dumnić, iz pištolja marke "Walter" kalibra 6,35 milimetara, ispalilo jedan hitac u grudni koš Bursaća, a potom pobjegao'', navedeno je u saopštenju.

Policija je saopštiila da je nakon hapšenja Dumnića u naselju Pećani pronašla i privremeno oduzela pištolj koji on zakopao pored ivičnjaka.

Nakon izvršene kriminalističke obrade jučer je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo u pokušaju, Dumnić predat na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Saopštenjem CJB potvrđeno je i to da se ovaj slučaj dogodio u subotu, 28. marta, u 19.40 časova u Ulici Petra Petrovića Njegoša u Prijedoru.

Tužilac je danas saslušao Dumnića i predložio pritvor.

Zbog težine rane Bursać je, nakon hospitalizacije, iz banjalučkog Kliničkog centra prebačen u Beograd na dalje liječenje.