Crna hronika
0

Određen jednomjesečni pritvor Marijanu Grgiću zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Marijana Grgića (51) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio bivšu suprugu Maricu Grgić (58) u stanu u tuzlanskom naselju Miladije u noći između 7. i 8. novembra 2015. godine.

Grgić je osumnjičen da je nakon svađe sa bivšom suprugom u njenom stanu istoj zadao veći broj udaraca pesnicama i tupim predmetima u predjelu glave i po drugim dijelovima tijela. Marica je preminula od posljedica udaraca u glavu i nos, odnosno gutanja i udisanja krvi, što je prouzročilo prestanak disanja.

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je osumnjičenog lišio slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, obavljena su određena vještačenja i medicinske pretrage, te je osumnjičeni ispitan u Tužilaštvu. Istraga u ovom predmetu je u toku.