Crna hronika
5

Određen jednomjesečni pritvor Enisi Eminović zbog ubistva supruga

Piše: N. J.
Zgrada u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zgrada u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, jednomjesečni pritvor Enisi Eminović, osumnjičenoj za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića.

Sutkinja Adisa Zahiragić za Klix.ba je kazala da je odluku o pritvoru donijela zbog težine djela, te zbog činjenice da bi boravkom na slobodi Enisa predstavljala opasnost po javni red i mir, obzirom na okolnosti pod kojima je učinjeno krivično djelo ubistva.

Advokat Enise Eminović, Omar Mehmedbašić, za Klix.ba je istakao kako je osumnjičena u policiji izjavila da je ubila Smaju u naguravanju, dok joj je pokušavao oteti nož iz ruku.

"Bila je to ljubavna svađa i najvjerovatnije će djelo biti okarakterisano kao ubistvo iz nehata ili ubistvo na mah, jer tu motiva nije bilo. Ona je priznala da je prije ubistva ispušila četiri džointa i popila apaurin", ističe Mehmedbašić.

Dodaje kako je tragedija da je iza Smaje i Enise ostala njihova kćerka od dvije godine i četiri mjeseca.

"Slučaj sam preuzeo zbog toga što sam ranije zastupao Smaju u nekim predmetima, a najviše mi je sada žao njihove kćerke. Ovo je tragedija za sve", rekao je Mehmedbašić.