Crna hronika
11

OC Jahorina: Nesreća se dogodila na dijelu staze nepredviđenom za motorne sanke

SRNA
Nesreća na Jahorini, u kojoj je jučer jedna osoba poginula, a jedna povrijeđena, dogodila se na dijelu staze koji nije predviđen za vožnju motornim sankama, rečeno je danas Srni u Olimpijskom centru "Jahorina".

U Olimpijskom centru "Jahorina" kažu da su prethodnog dana ove osobe upozorene da ne smiju na stazi da se voze motorne sanke.

"Na svim stazama postoje znakovi da je zabranjena vožnja motornih sanki", ističu iz Olimpijskog centra.

Sarajlija Esmedin Hadžiahmetović (42) poginuo je jučer na Jahorini. On je bio suvozač na motornim sankama kojima je upravljao Ismar Sadiković (19) koji je teško povrijeđen. Oni su sankama udarili u betonsku kućicu.

Sadiković je i dalje u teškom stanju i životno je ugrožen, potvrdila je portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da su nakon uviđaja motorne sanke poslate na vještačenje, a uzete su i izjave od svjedoka.

Ona je naglasila da je uviđajem utvrđeno da je do nesreće, najvjerovatnije, došlo usljed velike brzine kretanja motornih sanki i nestručnog rukovanja.