Osumnjičeni migranti
118

Objavljen videosnimak krađe većeg broja mobitela u Velikoj Kladuši

Piše: M. Ć.
Na društvenim mrežama objavljen je snimak krađe mobitela u velikokladuškoj poslovnici PC Marketa, a u ovoj firmi tvrde da su krađu počinili strani državljani - migranti.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK potvrdili su nam da im je prijavljen navedeni slučaj krađe.

"Sinoć u 21:25 sati prijavljeno je da je u ulici Milana Popovića jedna osoba ili više njih provalilo u objekt firme PC Market. Pritom su otuđili veći broj mobilnih telefona ukupne vrijednosti od 5.000 do 6.000 KM. Uviđaj su uradili pripadnici kriminalističke policije te je konstatovano da se radi o krivičnom djelu teške krađe", rekao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

On je rekao da se provodi daljnja istraga i da će se tek trebati utvrditi ko su počinioci.

"Mi ne možemo potvrditi da se radi o migrantima, no izvršit će se uvid u snimak videonadzora te će više stvari biti poznato nakon toga. Za sada nema potvrde o počiniocima krivičnog djela", napomenuo je.

Prema izvještaju MUP-a USK, sinoć je u Velikoj Kladuši zabilježeno šest krivičnih djela krađe, a u većini su, prema tvrdnjama policije, učestvovali migranti.

"Četiri krivična djela su teške krađe, odnosno provale u automobile i trgovačke radnje. Pored toga, zabilježene su dvije krađe u objektu centra Bingo, gdje su zaštitari uočili migrante da uzimaju različite proizvode i pokušavaju ih prokrijumčariti ispod odjeće. Oni su ih zadržali do dolaska policije", dodao je Šiljdedić.