Crna hronika
8

Novinar Siniša Vukelić napadnut u Banjoj Luci

Piše: G. D.
Siniša Vukelić
Siniša Vukelić
Novinar i urednik portala Capital.ba Siniša Vukelić napadnut je jučer u Banoj Luci.

Vukeliću je u 8:45 sati izjutra na benzinskoj pumpi "Nestor petrola" ubistvom prijetio jedan od sinova bivšeg šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika u Upravi za indirektno oporezivanje BiH Dubravka Prstojevića.

"Svratio sam na benzinsku pumpu da kupim cigarete. Ispred kase stajalo je troje ljudi. Stao sam u red. Muškarac, kratko ošišan, tridesetih godina, treći u redu, okrenuo se prema meni i poslije desetak sekundi mi je prišao i rekao: 'Gdje si ti, smradu jedan? Tebe tražim mjesecima po Banjoj Luci da te ubijem'. Pogledao sam ga i rekao da je vjerovatno pogriješio, jer ga ne poznajem. Unio mi se u lice i agresivno galameći poručio: 'Ja tebe znam vrlo dobro. Još jednom ako uzmeš u usta ime mog oca Dubravka Prstojevića objesit ću te ispred Boske. Jesi razumio, zgazit ću te!'. Napravio je pokret kao da će me udariti, u zadnjem trenutku se predomislio i samo me zakačio prstom po nosu, sa strane, te izašao napolje galameći", rekao je Vukelić.

Slučaj je prijavljen Centru javne bezbjednosti Banja Luka. Prema dosadašnjim informacijama inspektori su uzeli videosnimak na kojem se jasno vidi ovaj slučaj, kao i izjavu od radnika pumpe.

"Ne poznajem osobu koja mi je prijetila, ali s obzirom na riječi koje je izgovorio shvatio sam da je riječ o jednom od sinova Dubravka Prstojevića Mrve, bivšeg šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika u UIO BiH. Kasnije sam saznao da mi je prijetio njegov najstariji sin Oleg Prstojević. O Prstojeviću sam relativno objavio tekst da je smijenjen sa ove funkcije, zajedno sa još pet inspektora. Prošle su tačno dvije godine od moje posljednje prijave prijetnje ubistvom Mileta Radišića 9.10.2012. godine. Od tada do danas niko me nije kontaktirao, osim nezvaničnih informacija koje sam dobio od kolega da je tužilaštvo podignulo, a sud prihvatio optužnicu", istakao je Vukelić.