Crna hronika
130

Novi incident na Mojmilu: Jedna osoba teško povrijeđena u obračunu bejzbol palicom

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedna osoba brutalno je pretučena te je zadobila teške tjelesne povrede u međusobnom sukobu dvije grupe mladića koja se dogodila sinoć nešto iza 21 sat u sarajevskom naselju Mojmilo.

Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora tuča se dogodila između osmorice mladića koji su se sukobili u neposrednoj blizini sportske dvorane Ramiz Salčin.

Teške povrede zadobio je tridesetčetverogodišnji Z. H. koji je nakon dolaske Hitne pomoći na mjesto događaja prebačen u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Frakture i posjekotine

"Pacijent je zadobio frakturu lijeve potkoljenice, frakturu lijevog ramena, frakturu očne orbite i veliku posjekotinu na glavi. Nakon ukazane pomoći bit će zadržan na daljnjem liječenju", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

Navodno, četvorica momaka koji su učestvovali u sinoćnjoj tuči su iz B faze, Alipašino Polje dok su ostali mladići stanovnici Mojmila.

Motiv cijeloga sukoba, kako su za Klix.ba ustvrdili svjedoci cijeloga događaja, navodno bila ja cigareta koju su dečki sa Mojmila tražili od mladića iz B Faze Alipašinog Polja. Navodno, mladić nije želio dati cigaretu pa su ovi otišli. No, nešto kasnije su se vratili sa palicama i napali drugu grupu mladića.

Iako je nekoliko osoba povrijeđeno, najteže je prošao gore navedeni mladić koji je, kako se moglo čuti, poznat i pod nazivom Klofa.

On je, kako smo saznali, sa dvojicom prijatelja nakon zadobivene povrede ušao krvav u dvoranu Ramiz Salčin gdje mu je pružena pomoć te je pozvana i policija kao i Hitna pomoć.

Pomoć u dvorani Ramiz Salčin

"Odjednom su trojica mladića upali u dvoranu, a jedan od njih je bio sav krvav. Imao je ogromnu povredu na glavi iz koje je šikljala krv. Dao sam mu svoju majicu da zamota glavu i pomogao mu do dolaska Hitne pomoći. Došla je i policija koja je obavila uviđaj, a povrijeđeni momak je odvezen u bolnicu", kazao je za Klix.ba jedan od svjedoka događaja u dvorani Ramiz Salčin.

Kako smo saznali, povrijeđeni mladić zbog nanesene povrede ima šav na glavi dug 15 centimetara dok su drugi mladići zadobili povrede po leđima, nogama.

U MUP-u sarajevskog kantona nam nisu mogli dati više detalja o cijelom događaju koji je najvjerovatnije, kako su nam kazali, evidentiran kao povreda javnog reda i mira.