Crna hronika
1

Nova zapljena u Sarajevu: Alen Kurtanović uhvaćen sa 230 grama heroina

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Tridesetšestogodišnji Alen Kurtanović iz Sjenice uhapšen je sinoć u Sarajevu, nakon što je u njegovoj kući pronađeno i oduzeto 230 grama heroina, ali i oružje te novac koji potječe od preprodaje droge.

Naime, Kurtanovića su priveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, ali i neovlaštenog posjedovanja oružja.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje Kurtanović koristi u ulici Gornjevakufska, općina Novo Sarajevo, a tom prilikom je pronađena droga, ali i četiri digitalne vage, novac koji potječe od preprodaje droge, pribor za prepakivanje droge, jedan pištoljski okvir bez municije, 6 malokalibarskih metaka i 2 tablete sa natpisom “SUBOXONE”.

Nakon saslušanja Kurtanović će danas, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.