{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova razbojništva u Sarajevu: Opljačkane još dvije trgovine

1.2.2015. u 11:10
38
30
Nova razbojništva u Sarajevu: Opljačkane još dvije trgovine
38
Nova razbojništva u Sarajevu: Opljačkane još dvije trgovine
Foto: Ilustracija/Arhiv/Klix.ba
U nešto više od sat vremena u Sarajevu su se sinoć dogodila dva nova razbojništva. Od radnica u dvije prodavnice lopovi su uz prijetnju oružjem i ovoga puta otuđili novac.
Naime, prvi slučaj dogodio se oko 19:35 sati u ulici Edhema Eke Džubura koja se nalazi na Ilidži. Tada je za sada nepoznata osoba upala u prodavnicu "RMI" koja se nalazi u ovoj ulici te od radnicama zaprijetila upotrebom pištolja ukoliko ne predaju sav novac koji imaju kod sebe.

Uplašene radnice su postupile kako je razbojnik tražio, a potom je on pobjegao u nepoznatom pravcu. Uposlenice su odmah pozvale policiju koja je stigla ubrzo na mjesto događaja te obavila uviđaj.

Nešto više od sat vremena kasnije u prodavnici TD Marketi u ulici Čobanija na broju 12 se dogodilo isto. Ovoga puta, u trgovinu su upala dva razbojnika te prijeteći pištoljem od radnica oteli novac.

Policija je također na mjestu događaja obavila uviđaj, te, kako je saopćeno iz ove institucije, intenzivno traga za počiniocima.

Inače, prema izvještaju o radu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo u 2014. godini registrovano je 599 krivičnih djela
razbojništva što je za 70 ili 13,2% više u odnosu na 2013. godinu.

Razbojništva su počinjena u prodavnicama i drugim poslovnim prostorima - 278 puta i 38 više u odnosu na prethodnu godinu, dok je u sportskim kladionicama zabilježeno 130 razbojništava ili 53 više.

Navedena djela izvršena su prijetnjom upotrebe vatrenog oružja i to 297 puta (50 više), prijetnjom i upotrebom noža ili drugog oštrog predmeta (komad stakla, šrafciger i sl.) 164 puta ili 16 više i upotrebom fizičke snage ili 138 puta (četiri više).

Za ukupno 239 ovih djela ili 39,9%, identifikovan je osumnjičeni izvršilac što je za
14,2% manja rasvijetljenost u odnosu na 2013. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: