Crna hronika
90

Nisu joj dali da ide sa zabave: Nasilnici koji su zarobili i tukli maloljetnicu predati Tužilaštvu KS

Piše: E. F.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Anel Kaljanac, Rusmir Osmanović i Medin Koso predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu zbog sumnje da su počinili krivična djela protivpravnog lišavanja slobode te nanošenja lakših tjelesnih povreda nad maloljetnicom.

Oni su, kako se moglo saznati u sarajevskoj policiji, zarobili maloljetnu V. I. te je tukli nanijevši joj na taj način lakše tjelesne povrede. Sve se dogodilo u noći sa 10. na 11. august u stanu na području Općine Ilidža.

Kako Klix.ba saznaje, u cijeli slučaj je umiješana i Aldijana Bajraktarević koja je uhapšena prije desetak dana zbog istih krivičnih djela. Tada je Aldijani i određen pritvor zbog sumnje da će utjecati na svjedoke odnosno na Kosu, Osmanovića i Kaljanca za kojima se, zbog navedenih djela tada i tragalo.

Ugrizla maloljetnicu i nije joj dala van

Navodno, drušvo je bilo na zabavi kada je došlo do incidenta u kojem je Aldijana, kako je sama priznala, izudarala odnosno ugrizla i jednom udarila maloljetnicu.

Navodno, kako se Aldijana branila u svojim izjavama policiji, maloljetna V. I. je provocirala, pozivala je da se skida i pleše gola. Ova joj je uzvratila ugrizom i udarcem. No, u policijskim zapisnicima stoji i da je Aldijana bila ta koja nije dozvoljavala da maloljetnica izađe iz stana u kojem se zabava događala.

Sve je potom prijavljeno policiji, a uslijedila je i akcija u kojoj je uhapšena Bajraktarević.

Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih Kose i Bajraktarević, a koji su danas uhapšeni, kazao je za Klix.ba kako njegovi branjenici negiraju povezanost sa incidentom.

Osumnjičeni negiraju djela

"Oni će sutra biti saslušani u Tužilaštvu i negiraju da su nanijeli bilo kakve povrede maloljetnici, kao i da su je zadržavali protiv njene volje", kazao nam je Mehmedbašić.

Inače, Aldijana Bajraktarević je dovođena u vezu s ubistvom Sedina Kreme koje se dogodilo u Trnovu početkom ove godine. Naime, ona je bila u društvu sa Almirom Kosom kada je ubo Kremu nožem u nogu. Kremo je iskrvario nasmrt, a ona je dan kasnije uhapšen sa Kosom na području Sarajeva.