Crna hronika
487

Nesreća u Banovićima: Rudar Nermin Šehić nije preživio, spasilačke ekipe izvukle tijelo

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pronađeno je tijelo rudara Nermina Šehića koji je nakon današnje nesreće ostao zarobljen u jami Omazići Rudnika mrkog uglja (RMU) Banovići.

Tragično stradali Šehić (1975.) bio je otac dvoje maloljetne djece i to kćerke i sina koji pohađaju drugi i sedmi razred osnovne škole.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić kazao nam je kako će tijelo stradalog rudara biti prevezeno u Komemorativni centar Tuzla po nalogu kantonalnog tužioca.

Vijest o smrti rudara potvrdio je federalni inspektor rudarstva Nuraga Duranović.

"Rudari su kombajnom radili na pripremi prostorije mehanizovanog čela. Tom prilikom je stradao radnik koji je upravljao mašinom. Do nesreće je došlo kada je popustio drveni potkrov, nakon čega je došlo do curenja materijala", kazao je Duranović.

On dodaje i da će u narednim danima biti analizirana dokumentacija nakon čega će biti poznat tačan uzrok nesreće. Duranović također ističe da će biti poznato i da li su radovi u jami obavljani po propisima.

Podsjećamo, nesreća u RMU Banovići dogodila se oko 12 sati kada je došlo do urušavanja stropa u dijelu čela Stari rad u rudniku. Pored stradalog Nermina Šehića u rudniku je u trenutku nesreće bilo još deset rudara koji su na svu sreću uspjeli izađi. Šehić se nažalost vratio kako bi spasio mašinu.