Starica se oporavlja u UKC Tuzla
0

Nesiba Huskić: Poslanik Omerbegović me nije ni nazvao

Piše: D. Brkić
Nesiba Huskić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Nesiba Huskić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Sedamdesetogodišnja Nesiba Huskić, iz Prijekog Brda kod Gračanice, oporavlja se u UKC Tuzla od povreda zadobijenih u subotu oko 19 sati kada ju je nožem u leđa ubo 16 – godišnji S.F.

Starica je taj dan otpuštena iz bolnice, nakon što ju je prošlog ponedjeljka, na pješačkom prelazu, automobilom udario poslanik Stranke za BiH u Parlamentu F BiH Sead Omerbegović.

"Pokazivala sam sestri mjesto nesreće kada me je jedan od maloljetnika ubo nožem u leđa. Vraćena sam na UKC Tuzla, gdje imam kompletnu njegu, ali bih ja htjela kući. Kada me otpuste, idem pravo kući, a dobro ću razmisliti kada sljedeći put budem dolazila sestri", kaže povrijeđena starica.

Sin jedinac Nesibe Huskić poginuo je u uniformi Armije BiH. Ona ima još kćerku, koja je odmah došla u posjetu.

"Nisam ni znala ko me je udario automobilom, jer sam bila bez svijesti. Kasnije sam saznala da je on političar. Možda čovjek ima posla, pa me nije stigao posjetiti. Ali, mogao me barem nazvati i pitati kako sam. Nakon svega, morat ću se posavjetovati sa advokatom", kaže ona.

Kada je riječ o saobraćajnoj nesreći, onda valja reći kako su fotografije sa lica mjesta spletom čudnih okolnosti izbrisane iz policijskog fotoaparata. No, u Kantonalnom tužilaštvu navode kako ne postoje indicije da su saobraćajka i napad nožem povezani.

Inače, 16-godišnji S.F. iz Tuzle, koji je bez razloga ubo nožem Nesibu Huskić, je vrlo brzo uhapšen, a Kantonalno tužilaštvo od Općinskog suda zatražilo je mjeru jednomjesečnog pritvora.