Huliganska subota
95

Navijački sukobi u Potocima i Drežnici kod Mostara, povrijeđenih ima na obje strane

Piše: R. D.
Pripadnici MUP-a HNK imali su pune ruke posla s navijačkim grupama mostarskih fudbalskih klubova ove subote. Zabilježeni su sukobi na najmanje dvije lokacije, a povrijeđenih je bilo s obje strane.

Policija je prvo intervenisala na magistralnom putu M-17 u naselju Potoci, gdje su navijači s kombi vozilima i automobilima blokirali saobraćajnicu.

Teži incident bio je sjevernije, kod Drežnice, gdje je došlo do tučnjave, a saobraćaj je bio obustavljen zbog predmeta na kolovoznoj traci.

Iz Operativnog centra MUP-a kazali su nam saopćili da ima povrijeđenih, ali da nemaju konačne podatke jer prikupljaju podatke od medicinskih ustanova. Povrijeđenih je bilo na obje strane.

Mostarski klubovi ove subote gostuju, a brojne navijačke grupe krenule su bodriti svoje timove. Zrinjski igra u Bijeljini protiv Radnika, dok Velež nastupa u Živinicima.

Uvod u današnje navijačke sukobe desio se prije dvije noći kad je nakon tučnjave u mostarskom naselju Zalik zabilježeno osam privedenih i dvoje povrijeđenih, pretežno mlađih osoba.