Crna hronika
2

Navijači Željezničara razbijali stakla na tržnom centru Sjenjak u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Klix.ba)
Navijači sarajevskog Željezničara koji su jutros krenuli ka Bijeljini kako bi gledali utakmicu njihovih ljubimaca i Mladosti iz Velike Obarske danas oko 14 sati demolirali su dio tržnog centra Sjenjak u Tuzli.

"Vidjeli smo kako je vozač autobusa stao na semaforu. Ubrzo nakon toga počeli su trčati nepoznate osobe, koje su bacale flaše i kamenice prema ugostiteljskim objektima u tržnom centru. Krenuli su ka unutrašnjosti tržnog centra, ali je u tom trenutku naišla policijska patrola i oni su se povukli u autobus", kazao nam je jedan od očevidaca.

Na caffe-baru Harfa razbijeno je staklo, dok su razbijena i ulazna vrata u tržni centar. Srećom nije bilo povrijeđenih građana ili slučajnih prolaznika, koji su se na vrijeme sklonili pred naletom huligana.

Navijači su, kako saznajemo, nastavili svoj put ka Bijeljini, a službenici policije učinit će sve da otkriju vinovnike ovog huliganskog čina.

Nije poznato da li će se istim putem vraćati navijači Željezničara iz Bijeljine, a ako se to dogodi policijske snage morale bi preduzeti dodatne mjere kako ne bi došlo do novih sukoba.