Mjere zabrane
38

Nastavnik u Desetoj osnovnoj školi na Ilidži osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenice

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nastavnik matematike Desete osnovne škole Ejub Muratbegović osumnjičen je za bludne radnje nad učenicom te škole. Kako nam je rekla portparolka Tužilaštva KS, u toku je istraga protiv ove osobe, ali nije mogla dati više informacija zbog osjetljivosti slučaja.

Za Muratbegovića je predložen pritvor, ali je Općinski sud Sarajevo odredio mjere zabrane i to zbog straha od utjecaja na svjedoke. Također, suspendovan je s radnog mjesta nastavnika do okončanja ovog procesa.

Kako saznajemo, o ovom slučaju se znalo ranije, ali se šutjelo. Pritvor mu nije određen jer je istekao rok od vremena kada je počinjeno krivično djelo do njegovog prijavljivanja. Nakon što ga je direktor suspendovao, nastavnika su prijavile kolege.

Nastavnik se tereti da je uznemiravao učenicu osmog razreda, ali i još nekoliko drugih, a sve se desilo na času. Detalji nisu saopćeni jer je riječ o maloljetnim osobama.

Ovo nije prvi slučaj prijavljivanja bludnih radnji u ovoj školi. Bivši direktor Sudo Lavić je prvobitno bio osuđen na osam godina zatvora zbog krivičnog djela spolnog odnosa s djetetom. Optužen je da je zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona. Prijavile su ga kolege.

Ali, presudu Općinskog suda u Sarajevu ukinuo je Kantonalni sud zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Suđenje u ovom predmetu će biti ponovljeno.