Prvostepena presuda
188

Nastavnik sporta u Sarajevu Samir Alihodžić osuđen na godinu dana zatvora zbog bludnih radnji

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nastavnik sporta i tjelesnog odgoja OŠ Grbavica 1 u Sarajevu Samir Alihodžić prvostepeno je osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludnih radnji.

Kako nam je rečeno u Općinskom sudu Sarajevo, Alihodžić je proglašen krivim prema članu 208. stav 2, u vezi sa stavom 1 i u vezi sa stavom 2 člana 205. Krivičnog zakona FBiH u kojem se kaže da će se nastavnik, odgojitelj, roditelj, usvojitelj, staratelj, očuh, maćeha ili druga osoba koja iskorištavajući svoj položaj ili odnos prema maloljetniku koji joj je povjeren radi učenja, odgoja, čuvanja ili njege izvrši s njim spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju, kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Tužilaštvo KS nije predložilo nikakve mjere pa ih sud nije ni razmatrao, što znači da će Alihodžić nastaviti nesmetano raditi kao nastavnik čekajući drugostepenu presudu.

Alihodžić je optužen u martu 2016. godine zbog poruka i fotografija koje je razmjenjivao s jednom od učenica. Slučaj su prijavili njeni roditelji, nakon čega je nastavnik priveden.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost jer je žrtva maloljetna osoba.