|

Nasilnici iz Maglaja optuženi za premlaćivanje muškarca, jedan od njih osuđivan 13 puta

Nasilnici iz Maglaja optuženi za premlaćivanje muškarca, jedan od njih osuđivan 13 puta
4
M. N.
20.8.2019. u 08:55
19
komentara
4

dijeljenja
Nasilnici iz Maglaja optuženi za premlaćivanje muškarca, jedan od njih osuđivan 13 puta Tužilaštvo ZDK
Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Armina Avdulahija, Benjamina Omića, Dženara Hasanića i Amira Mašića zbog nanošenja povreda jednoj osobi i narušavanja reda i mira.
Riječ je o višestrukim povratnicima u činjenju krivičnih djela. Avdulahi je osuđivan čak 13 puta. Protiv njega je u toku još jedan postupak gdje se, zajedno s Benjaminom Omićem, tereti za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova četvorka je 4. juna 2019. godine u mjestu Jelovac u Maglaju napala Mirzu Terzimehića na parking prostoru u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta "Kameni zamak". Kako se navodi u optužnici, nakon izlaska iz automobila i nakon kraće prepirke počeli su ga udarati rukama i nogama u predjelu glave. Tada im je prišao policijski službenik Policijske stanice Maglaj Nermin Bradarić radi sprečavanja sukoba, naređujući im da prekinu sukob, na što su se oglušili i nastavili udarati žrtvu, a potom su se udaljili automobilom. Ponovno su se vratili na isto mjesto i nastavili udarati Terzimehića te potom pobjegli.

Terzimehiću su nanesene lake tjelesne povrede u vidu rane i oguljotine desne ušne školjke, krvnog podliva kože u dijelu desnog očnog otvora, ogrebotine kože u dijelu desne obrve i krvnog podliva u dijelu lijeve polovine donje usne. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Zavidovićima.

Avdulahi, Omić, Hasanić i Mašić se terete da su nasiljem prema drugom i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir i nanijeli lake tjelesne povrede drugoj osobi.

Ranije su Avdulahi i Omić zajedno s Belminom Đemićem i Ernadom Osmićem u mjestu Rosulje u Tešnju izazvali udes vozilom Alfa Romeo. Nakon saobraćajne nesreće na magistralnom putu M-4 iz gepeka vozila su izvadili pet pakovanja marihuane upakovane u plastične kese zavezane na krajevima, a zatim ih stavili zajedno u plastičnu kesu (pakovanja su bila različitih težina od po 49,43 grama, 51,85 grama, 49,03 grama, 49,74 grama i 51,82 grama) te pvc zdjelu žute boje u kojoj se nalazilo jedno pakovanje materije upakovane u žutu plastičnu kesu bruto težine 1.182 grama.

Prije dolaska policije su drogu sakrili na obali potoka Mlinca, uz put javnog dobra Sankovac, pored stabla. Istog dana drogu su pronašli policijski službenici PS Tešanj. Optužnica za ovo djelo protiv njih je podignuta u aprilu ove godine.

Postupak u ovom predmetu vodi se na Općinskom sudu u Tešnju.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...