Crna hronika
53

Napad na povratnike kod Čapljine: Žena i petero djece se pred nasilnikom zaključali u kući

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Poljoprivrednik i povratnik u Bivolje Brdo kod Čapljine Almir Korać za Klix.ba je potvrdio da je sinoć oko 21 sat napadnuta njegova porodica, te da su se njegovih petero djece i supruga pred nasilnikom morali zaključati u kući.

"To je jedan od trojice momaka koji teroriziraju čitavo selo, kradu i rade šta hoće. Prije nekoliko mjeseci policiji sam prijavio njega, Zorana Markovića, i još četvoricu mladića zbog krađe u mojoj prodavnici. Međutim, oni su nastavili raditi šta im je volja. Sada je došlo i do ovog napada. On je došao pred moju kuću sa toljagom, te je psovao džamiju, balijsku majku itd. Psovao je svima na koje je naišao usput, uključujući i čovjeka koji je tu u blizini čuvao krave", ispričao je Korać za Klix.ba.

On je dodao kako u prizemlju kuće ima prodavnicu, ali da na kući i prodavnici ništa nije oštećeno.

"Ubrzo je tu došao jedan mještanin koji je želio nešto kupiti u prodavnici. Tu su se njih dvojica sukobili, a Marković mu je razbio staklo na Mercedesu. Prijavili smo ga policiji za ovaj napad, iako ne očekujemo da će išta biti poduzeto, jer im policija i dozvoljava da se nekažnjeno ovako ponašaju", naveo je Korać.

Dodaje kako su se ovaj put njegova djeca preplašila zbog ovog incidenta.

"Neka mi država poruči da sam ja smetnja, ako me već ne može zaštititi od ovakvih osoba. Ja sam kao povratnik nabavio 200 ovaca i 40 krava i meni prave probleme, jer im smeta to što čuvam ovdje te životinje, dok kriminalci i narkomani mogu raditi šta hoće. Neki dan su čovjeku u Mostaru zapalili auto, a policija kaže: 'Ma to su neki narkomani'. Pa hajdemo onda svi biti narkomani i raditi šta nam je volja", ogorčen je Korać.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak potvrdio je za Klix.ba da je Marković prijavljen za ovaj napad.

"On će biti procesuiran za to što je učinio, a ako u tome napadu bude elemenata raspirivanja vjerske i međunacionalne mržnje, odgovarat će i za to", zaključio je Bošnjak.