{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon ubistva u kafani Bistro: Pritvoren osumnjičeni Nedim Bunar

30.8.2015. u 20:11
11
78
Nakon ubistva u kafani Bistro: Pritvoren osumnjičeni Nedim Bunar
11
Nakon ubistva u kafani Bistro: Pritvoren osumnjičeni Nedim Bunar
Foto: Arhiv/Klix.ba
Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Nedimu Bunaru, osumnjičenom za ubistvo koje se prije dva dana dogodilo u Kijevu kod Trnova.
Njemu se na teret stavlja ubistvo Velibora Vaskovića do kojeg je došlo u kafani Bistro. Podsjećamo, drama se dogodila u četvrtak navečer kada je Bunar, navodno, prisustvovao svađi koju je Velibor Vasković i njegov brat Dalibor vodio sa vlasnikom kafane.

Svađa pred kafanomCijeloj sceni prisustvovali su i brojni gosti u kafani. U jednom trenutku Bunar je, koji je navodno prijatelj valsnika kafane, izašao vani i iz puške koju je imao,
pucao u Velibora.

Odmah potom pobjegao je sa mjesta događaja. Nešto kasnije predao se policiji u Sarajevu, a sa sobom je donio i pušku iz koje je pucao.

Osumnjičenog su pripadnici sarajevskog MUP-a predali kolegama u Istočnom Sarajevu, čiji službenici su vršili uviđaj na mjestu ubistva.

Postupajući tužitelj koji je i rukovodio uviđajem na mjestu događaja naložio je i obdukciju preminulog. No, iz policije nisu htjeli kazati u koji dio tijela je ranjen Vasković. Međutim, prema tragovima krvi koji su ostali na mjestu događaja, da se zaključiti da je Velibor pogođen u neku od arterija i da je iskrvario.

Objekat ispred kojeg se dogodilo ubistvo nastavio je sa radom ali mještani Kijeva nisu se nakon tragičnog događaja željeli previše upuštati u detalje ubistva. Samo su kratko komentirali kako se radi o “obračunu lopova”.

Bunara je inače policija i ranije privodila. Navodno, u Hrasnici je napao neku ženu.

Vasković je navodno, također bio problematičan te ga je prije nekoliko godina policija u više navrata privodila i dovodila u vezu s raznim krivičnim djelima.

Debeo policijski dosijeU decembru 2011. je bio ranjen u vatrenom obračunu koji se dogodio u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu. Velibor je tada ranjen u ruku i nogu, a zbog pucnjave se policiji predao Dragan Obućina, koji je sada jedan od optuženih iz predmeta Lutka kojima se u Sudu BiH sudi za više teških krivičnih djela.

Kao razlog obračuna, policija je spominjala sukob i netrpeljivost između Obućine i Vaskovića. Zbog pokušaja ubojstva braće Vasković, Obućina je pravomoćno osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

U novembru iste godine, Vasković je pucao iz vatrenog oružja u kafiću "No
name“ nakon svađe s osobom bliskom Obućini. U ožujku 2008., Vasković je bio uhićen zbog ranjavanja Nebojše Golijanina, vlasnika picerije Galerija u Vojkovićima, kojem je nakon tučnjave, pucao u noge.

Tada mu je bio određen i pritvor, a svemu je kumovalo konzumiranje alkohola.
U nekim od incidenata, s Veliborom je bio i njegov brat Dalibor, s kojim je navodno, preksinoć i došao u Bistro na putu od Kijeva prema Trnovu, a čiji je policijski dosje znatno deblji od bratovog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: