Tijelo pronašla supruga
0

Nakon ubistva muškarca kod Brčkog saslušavaju se svjedoci i traga za ubicom

A. K.
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Nakon jučerašnjeg ubistva 63-godišnjeg Slaviše Jovičevića u Brezovom Polju kod Brčkog tužilac tamošnjeg tužilaštva saslušava određene svjedoke, a u toku je i potraga za ubicom čiji identitet je poznat.
Policiji Brčko distrikta jučer je prijavljeno ubistvo Slaviše Jovičevića, a nezvanično kao osumnjičeni za počinjenje ovog krivičnog djela naveden je njegov 34-godišnji sin Dalibor Jovičević kojem se gubi svaki trag.

Tijelo nastradalog Jovičevića pronašla je njegova supruga, a kako su danas naveli iz Tužilaštva Brčko distrikta, istražitelji intenzivno provode istražne radnje u ovom predmetu.

"Provodi se uviđaj na mjesta događaja, kojim neposredno rukovodi tužilac Tužilaštva, naređena je obdukcija tijela žrtve, saslušavaju se mogući svjedoci i provode druge istražne radnje usmjerene na dokazivanje ovog zločina. Provođenje istrage se nastavlja u saradnji sa policijom, koja traga za osobom poznatog identiteta, koja se dovodi u vezu s ovim ubistvom", naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Zbog interesa istrage iz Tužilaštva Brčko distrikta su kazali da trenutno ne mogu objaviti više informacija vezano za ovo ubistvo.