Crna hronika
13

Nakon pucnjave u Zabrđu: Medin Koso uhapšen zbog ranjavanja Alije Čolaka

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je danas jednomjesečni pritvor Medinu Kosi, dvadesetjednogodišnjaku iz Trnova, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede kada je prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Zabrđe ranio Aliju Čolaka.

Potvrdio je ovo za Klix.ba i Omar Mehmedbašić, advokat Kose, dodajući kako je njegovom klijentu pritvor određen zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći te mogućnosti da će ponoviti krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Podsjećamo, Koso je ranio Aliju Čolaka u srijedu u večernjim satima a sam ranjeni je pomoć zatražio u službi Hitne pomoći. Odmah je prebačen na KUM UKCS-a gdje je i hitno operisan zbog ustrelnih rana u predjelu abdomena.

Azra Dedajić, šefica Odjela za odnose sa javnošću UKCS-a, kazala je za Klix.ba kako je pacijent u izuzetno teškom stanju.

"Pacijent je svjestan i stabilan ali je i dalje izuzetno težak", istakla je Dedajić.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Čolak je po dolasku službenika ispričao kako je na njega pucala njemu nepoznata osoba dok se putničkim motornim vozilom marke Ford kretao ulicom Avde Palića, općina Novi Grad Sarajevo.

O cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Koso je identifikovan i uhapšen 36 sati nakon samog događaja.

Čolak je, podsjećamo, u rubrike crne hronike dospio i početkom aprila i to nakon što je ranjen u desnu potkoljenicu u Zvorničkoj ulici u Sarajevu. Tada je, zbog sumnje da je ranio Čolaka, uhapšen Benjamin Delalić.

Koso je također poznat po različitim krivičnim djelima, a naročito oružanim obračunima.