Sukob završio smrću
12

Nakon porodične tragedije: Banjalučanina Milorada Bukšu ugušila hrana

Dž. P.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Gušenje hranom je uzrok smrti Milorada Bukše iz Banje Luke koji je u nedjelju umro u policijskom automobilu, nakon tuče u kojoj je učestvovalo više osoba u banjalučkom naselju Petrićevac.
Dosadašnje informacije iz istrage govore da se Bukši tokom sukoba pokrenula hrana iz želuca i završila u dušiku, zbog čega se ugušio u policijskom autu.

Nakon obračuna koji se desilo oko 20 sati, uhapšen je Predrag Bukša (50), brat ubijenog i njegovi sinovi, blizanci David (21) i Danilo (21), te Predragov radnik Slaviša Adžić (30) iz Dervente, koji je kod njega radio kao vozač.

Protiv uhapšene četvorke će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica PU Banja Luka Danijela Mučibabić. Tužilaštvo je slučaj okvalificiralo kao nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom i učestvovanje u tuči.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je po dolasku na mjesto ubistva zatekla Bukšu u alkoholisanom stanju oborenog na zemlji, dok su ga ostala četvorica uhapšenih tukla. Komšije su govoirile da među braćom već godinama traje sukob oko imovine. Milorad je iza sebe ostavio dvojicu sinova i suprugu.