Crna hronika
0

Nakon operacije: Preminuo mladić koji je ranjen u minskom polju

Piše: D. Brkić
Relej Stolice
Relej Stolice
Dvadesetosmogodišnji Nedžad Selimović iz Seljublja kod Kalesije preminuo je u srijedu u dva sata ujutro, nakon operativnog zahvata koji je obavljen na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla.

Selimović je u utorak poslijepodne, zajedno sa Mirnesom Nišićem (18), ušao u označeno minsko polje na planini Majevica, u rejonu nekadašnjeg RTV odašiljača Stolice.

Nakon eksplozije mine Selimović je zadobio višestruke povrede, a pretpostavlja se kako je on nagazio na zaostalo minsko-eksplozivno sredstvo iz prošlog rata. Nišić je stabilnog zdravstvenog stanja i smješten je na Klinici za ortopediju UKC Tuzla.

Pretpostavlja se kako su Selimović i Nišić u minsko polje ušli kako bi sjekli drva. Nakon strahovite eksplozije povrijeđene mladiće je iz minskog polja izvukao Selimovićev otac i još jedan muškarac, a obojica su veoma brzo dovezena na UKC Tuzla.

U toku današnjeg dana službenici MUP-a TK i deminerski tim obavit će uviđaj u rejonu Stolica kako bi se utvrdilo o kojoj je vrsti mine riječ. Nedavno je u blizini Gračanice, također u minskom polju, stradao desetogodišnji dječak.