Crna hronika
43

Nakon nesreće kod Zvornika: Tuzlanski ljekari djevojčici se bore za život

Piše: A. K.
UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Četverogodišnja djevojčica inicijala A.P. iz Beograda, koja je jučer teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Milići-Zvornik, u mjestu Vukšić Polje, trenutno se nalazi u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli gdje joj se ljekari bore za život.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći jučer je smrtno stradao bračni par iz Srbije čiji su inicijali Đ.P. i N.P, a dok je njihova četverogodišnja kćerka A.P., koja se također nalazila u automobilu, zadobila povrede opasne po život.

Četverogodišnjakinja je zadobila prelom lijeve nadlaktice, prelom desne natkoljenice i ima teške povrede tijela i glave.

Ona je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Milići prevezena u Opštu bolnicu Zvornik odakle je nakon reanimacije i saniranja povreda hospitalizirana u UKC Tuzla.

"Pacijentica ima višestruke povrede, operisana je i trenutno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju", kazala je za Klix.ba glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Kako nezvanično saznajemo, u UKC u Tuzli očekuje se dolazak rodbine A.P..